Câteva sfaturi pentru... back to school

Câteva sfaturi pentru... back to school

Luna august și începutul lunii septembrie poate fi o perioadă destul de stresantă pentru părinți, deoarece este vremea în care se pregătesc toate cele necesare pentru începutul școlii. E cu atât mai stresant cu cât copilul, sau copiii, se află în pragul unui nou ciclu, fie că este grădiniță, ciclu primar, gimnaziu sau liceu. Așa că, dacă nu ți-ai făcut încă planul de acțiune pentru cumpărături, e momentul să-l faci.

Organizarea este esențială în această perioadă. Dacă lucrurile sunt gândite din timp, vei putea evita stresul căutărilor pe ultima sută de metri și dezamăgirea că nu ai mai găsit exact lucrurile care îți plac.

Sunt câteva aspecte pe care ai putea să le ai în vedere, astfel încât totul să fie gata la timp, fără dureri foarte mari de cap.

1. Începe cu lucrurile mari

Dacă ți-a trecut prin minte că e cazul să schimbi mobilierul din camera copiilor, fie că vrei o schimbare mai amplă sau doar un scaun sau o masă, atunci la asta ar fi cazul să te gândești în primul rând. Decizia îți va lua ceva mai mult timp, fie până te dumirești ce vrei să schimbi sau până să găsești articolele potrivite la prețul cel mai bun.

Nu uita ca, atunci când alegi piesele de mobilier, să ții cont de poziția în cameră, astfel încât copilul să beneficieze de maximul de lumină naturală. Aceasta ar trebui să vină din față-stînga (sau față-dreapta pentru stîngaci) atunci cînd suntem așezați la masă, deci ia în considerare poziționarea mesei în fața unei ferestre.

2. Continuă cu decorațiunile

După ce te-ai hotărât în privința mobilierului, vine și rândul decorării camerei. Acum, că ai o idee despre așezarea mobilierului în încăpere, îți vei da seama dacă vrei să îmbraci un întreg perete în tapet, sau poate vei vrea să aplici doar autocolante.

Alege decorațiuni în culori vesele, dar ai grijă ca acestea să nu încarce prea mult camera. Poți să optezi pentru piese care îi va ajuta să afle lucruri noi despre lume, cum ar fi un tapet cu harta lumii și animale pentru cei mai mici, sau, pentru cei mai mari, un fototapet cu harta lumii.

Poți să optezi pentru piese mai mici, cum ar fi autocolante de perete pentru micii pasionați de fotbal sau pentru micile prințese cărora le place să citească.

În golurile mai mici de pe perete, poți să strecori tablouri cu rol decorativ sau chiar piese care își arată și utilitatea, ca ceasurile de perete.

3. E rândul pieselor de îmbrăcăminte

Dacă începi un nou ciclu, probabil că nu știi, încă, exact care vor fi regulile pentru îmbrăcăminte la școală sau dacă va exista o uniformă pentru copii. Dar poți să te îndrepți spre piese de îmbrăcăminte pentru timp liber și activitățile extrașcolare.

Înainte să te apuci de cumpărături, faceți o incursiune în garderobă și evaluați care sunt piesele care mai pot fi purtate. Dar dacă sunt lucruri de cumpărat, e ok dacă vei lua și câteva modele cu un număr mai mare decât masura actuală. Copiii cresc atât de repede, deci vei evita să te trezești că întreaga garderobă a rămas prea mică.

Pe lângă pantaloni și fustițe, îți recomandăm tricouri din bumbac colorate cu imprimeuri inedite, potrivite pentru orice împrejurare. Alege unul potrivit pentru micii exploratori cu animale din continente. Sau, cu desene ilustrate de artist, inspirate de povestea Micului Prinț.

4. Nu te grăbi foarte tare cu rechizitele

Deși acestea sunt poate cele mai importante atunci când vine vorba de școală, vei vedea că necesarul de rechizite diferă de la școală la școală, și chiar de la clasă la clasă.

Ar fi util să cumperi de pe acum ghiozdanul și penarul, la care poți să adaugi un set de creioane colorate și carioci, creioane grafice, câteva caiete și alte rechizite pe care micuțul le va folosi și în timpul liber. Vei vedea că după începutul școlii la fiecare clasă sau grupă de grădiniță se face o listă cu lucrurile de care are nevoie fiecare copil. Îți mai rămân doar lucruri mărunte pe care încă le vei mai putea găsi în magazine și în zilele ce vin imediat după începerea anului școlar.

Așadar, nu dispera! Vara pare că se scurge cu repeziciune, că sunt o mulțime de lucruri de făcut și că nu vei reuși să pregătești toate lucrurile pentru ziua începutului de an școlar. Însă, dacă te vei organiza inteligent, totul va merge ca pe roate și te vei putea bucura, în liniște împreună cu cei mici, de zilele călduroase care au rămas până la începutul toamnei. Poate și de câteva zile de vacanță...

Suport clienti Luni-Vineri, 9:00-17:00

0729 694 580 contact@digitalgift.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!